BrĂ¥valla - Day 3


  Canon EOS 6D + Canon Lens Ef 50/1,8 II

  Idag är det en månad sedan jag var på Bråvalla! Helt galet vad tiden springer iväg. Tredje dagen på Bråvalla var alltså dagen då festivalen började på riktigt. På torsdagsförmiddagen var vi på festivalområdet och såg Daniel Adams-Ray. Fick massa flashbacks från sjuan då jag lyssnade på honom konstant. Väldigt bra spelning var det i alla fall!
  Vid lunchtid började vårt jobbpass. Vi i media crew hade ganska fria händer när det kom till vilka arbetsgrupper vi skulle fota men vi siktade in oss på miljlö och entrésäkerhet i första hand. Det var lättare sagt än gjort kan man säga! Miljö-volontärerna kunde befinna sig var som helst på hela festival- och campingområdet så det var bara för oss att gå runt och leta efter dem. Vi hittade några tyska volontärer som satt och vilade på campingområdet medan de klagade på att svenskarna inte jobbade, haha... Så efter det gick vi vidare till miljöstationen för att kbäppa lite bilder. Sedan tog vi ännu en vända och fotade säkerhetsvolontärerna vid festivalentréerna. Eftersom vi hade det ganska lugnt bestämde jag träff med Magda utanför Norrköping Lounge-tältet vid 6-tiden då Henrik Schyffert skulle köra stand-up. Jag, Magda och Carolina skrattade så tårarna sprutade, bästa Schyffert. Efter stand-upen återgick jag och Carolina till vårt jobb. Bara tio minuter efter att vi hade lämnat Magda vid Norrköping Lounge skickade hon en snap till mig - en selfie med Henrik Schyffert!! Blev aningen avundsjuk och ångrade att vi hade skyndat oss därifrån. Men så kan det gå ibland!
  Efter att vi hade jobbat gick vi och åt kvällsmat och sedan gick vi tillbaks till volontärcampingen en stund innan Zara Larsson skulle spela. Efter Zaras konsert tog jag följe med två tjejer jag träffat samma kväll som skulle se The 1975. Torsdagskvällen blev sedan inte helt som jag hade tänkt mig. Ringde upp Linnea som jag skulle se The 1975 med och hon och hennes kompis var nästan längst fram vid scenen och det var lite drygt en timma tills de skulle börja spela. Hon varnade mig för att folk som stod och väntade var arga på varandra och att jag skulle tränga mig försiktigt. Kom nästan ända fram till Linnea men sedan tog det stopp. De som stod bredvid mig började tjafsa med en annan tjej som hade ställt sig framför dem och jag var faktiskt lite chockad över hur folk kunde bete sig så illa mot varandra?? De höll på att bråka i en kvart eller så, men var fortfarande uppenbart arga på varandra. Varför gör man så? Förstår inte varför man inte bara kan låta bli att ställa till bråk, man förstör ju bara upplevelsen för sig själv, eller? Jag kunde i alla fall inte ta mig ända fram till Linnea, och kunde knappt prata med henne för att folk stod i vägen. Ungefär en kvart innan The 1975 skulle gå på scen började folk trycka på bakifrån. Jag, som är knappt 1,60m lång kände mig otroligt liten och hade lite svårt att andas på grund av trycket. Jag såg knappt scenen heller så tog ett snabbt beslut i all panik och bestämde mig för att ställa mig utanför den värsta folkmassan. Halvskrek till Linnea att jag går ut och trängde mig sedan ut, folk var snälla och flyttade på sig snabbt när jag bad om att få komma ut. En kort stund senare hade jag gott om plats runtomkring mig, jag kunda andas och dansa och framförallt - jag såg scenen hur bra som helst. Jag var nog inte längre än 4-5 meter från scenens mitt så jag var väldigt nöjd med min plats. Jag är verkligen så glad att jag tog beslutet att gå ut, för jag hade aldrig kunnat njuta av konserten i mitten av den folkmassan. Jag ville inte förstöra min första konsert någonsin med The 1975. Konserten var helt fantastisk och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag sett dem live. Dansade nog till varenda låt och när de spelade The Sound log jag med hela ansiktet. Bästa, bästa The 1975 <3

  -

  My third day at Bråvalla and my experience with crazy The 1975-fans.

  ANSWERS: part 3

  Nu var det ett tag sedan jag svarade på frågor från frågestunden, så jag tyckte det var dags med ännu ett svarsinlägg! 

  It's been a while since I aswered your questions so I thought it was time for another answer-post!

  -

  Helt ofotografisk fråga: Nämn en sjukt konstig dröm du har drömt och fortfarande minns! / A totally non-photographic question: Tell us about a weird dream that you've had and still remember!
  Minns aldrig mina drömmar haha... Fast kommer faktiskt ihåg en! Drömde för ett tag sedan att jag var och såg Macklemore & Ryan Lewis och efter konserten hade de lite meet & greet eller något så jag gick fram och pratade med dem. Då visade det sig att Macklemore var svensk och Ryan Lewis norrman?? Mycket oklart. / I always forget about my dreams, haha... But I do remember a dream that I dreamt a few weeks ago! I dreamt that I'd been to see Macklemore and Ryan Lewis and after the concert they had a meet & greet or something like that so I went up to talk to them. Turns out, in my dream, Macklemore was Swedish and Ryan Lews was Norweigan?? Very weird.

  Har du en analog kamera? / Do you have an analog camera?
  Ja, men tror inte att den fungerar då jag köpte den på loppis för 20 kr. Mamma och pappa har däremot en gammal Canon som bör fungera! / I do! But I bought it for like 20 SEK so I doubt it works. My mum and dad have an old Canon that should work though!

  Vackraste platsen i Sverige? / The most beautiful place in Sweden? 
  Hemma / Home <3

  Kommer du sakna LBS? / Will you miss LBS? (my high school)
  Jaa, såklart!! Mina tre år på LBS har varit de bästa i mitt liv, LBS har givit mig så mycket och jag är för evigt tacksam! / Yes, of course!! My three years at LBS have been the best in my life and LBS have given me so much and I'll be forever grateful!

  Förr nån gång har du nämnt din relation till alkohol (att du inte dricker och så); har du samma inställning till alkohol nu som då eller är det något som har förändrats? / A couple of years ago you wrote about your relation to alcohol (that you don't drink and so); do you still have the same opinion or has it changed in any way?
  Ja jag skrev ett inlägg om det för 3 år sedan och jag står fortfarande för det jag skrev i det inlägget, men det är klart att min syn på det hela har förändrats i takt med att jag blivit äldre. Jag tycker fortfarande att alkoholkulturen är helt sjuk och att det är fruktansvärt att många börjar dricka alkohol när de är väldigt unga. Hetsen att man ska dricka tycker jag har minskat i och med att jag blivit äldre och att det inte är lika mycket en statusgrej nu som det var i högstadiet. Fortfarande är det så att jag inte dricker alkohol alls ofta och när jag väl gör det så dricker jag inte mycket. Jag gillar inte vad alkohol gör med folk och det skrämmer mig lite om jag ska vara ärlig, hur en person helt kan förändras på grund av att hen druckit lite för mycket. Men som sagt, jag dricker alkohol ibland. Jag tycker att det kan vara gott med ett glas vin om man är ute på restaurang och jag tar gärna en öl tillsammans med mina vänner. Det viktigaste att komma ihåg i sammanhang där alkohol förekommer är att respektera varandra, ta hand om varandra och acceptera att vi alla har olika relationer till alkohol. Hetsa aldrig någon till att dricka och låt de som inte vill dricka vara, kom ihåg det / Yes, I did write a post about this three years ago and I still stand for what I said back then (it's in Swedish but you can find the post here), but how I look at alcohol has changed while I've been getting older. I still thnk the alcohol culture that we have is crazy and I hate to see young teenagers (sometimes barely teenagers) drink alcohol. The pressure on drinking is not as big now when I'm almost 20 as it was when I was 14-15 years old and drinking alcohol is not so much of a status related thing now as it was back then. I still don't drink alcohol often at all, and when I do I don't drink all that much. I don't like what alcohol does to people and it actually scares me how a person can change just because they've had a little to much to drink. But as I said, I drink sometimes. I can enjoy a glass of wine if I'm at a restaurant and I don't say no to taking a beer with my friends. However, the most important thing to remember in all events where alcohol is consumed is that you have to respect each other, take care of each other and accept that we all have different relations to alcohol. Never pressure anyone to drink if they don't want to and accept that it's their choice not to drink, remember that <3

  Vad har du för bakgrundsbild på datorn/mobilen? / What are your wallpapers on your phone/computer?
  På datorn har jag en bild Moa fotade när min klass sprang ut på studenten. På min mobil har jag två bilder från Bråvalla; hemskärmen pryds av Bastille och låsskärmen av The 1975. / On My computer I have a photo that Moa took of my class on our graduation. On my phone I have two photos from Bråvalla festival; one of Bastille and one of The 1975.

  Vad inspirerar dig? / What are you inspired by?
  Allt!! Ljus, människor, andra fotografer, filmer, musik, böcker, osv. Men mest musik och film tror jag. / Everything!! Light, people, other photographers, films, music, books, etc. But mostly music and film I think.

  Vad är det bästa med att ha kommit in på fotoskolan? / What's the best thing about being accepted to the photography school?
  Att Julia också kom in och att jag kommer få dela hela upplevelsen med henne. / That Julia got in as well and that I get to share this experience with her.

  Kan du lägga upp flera bilder av din hund/katt/tamdjur/bakverk? / Can you post more photos of your dog/cat/animals/baking?
  Det kommer med jämna mellanrum, beror lite på vad jag gör och hur mycket bilder jag har från photoshoots osv. Men absolut! / I post these kinds of photos whenever I'm taking such photos, it depends on what I'm doing at the moment and how much photos I have from photoshoots and so on. But of course!

  Mer makrobilder? / More macro photos?
  Fotar mest macro på våren när det är massa blommor, men ska försöka komma ut i sommar också! / I usually take the most macro photos in the spring when there's a lot of flowers, but I'll try my best to get the macro out more often!

  You


  Canon EOS 6D + Canon Lens EF 50/1,8 II
  Model: Julia Rajkovic

  God morgon! Tänkte att jag skulle posta dessa bilder nu innan jag åker till jobbet, de låg ju ändå redigerade och klara på hårddisken. Hoppas ni gillar dem! Nu måste jag klä på mig och köra till jobbet, ha en fin dag allihopa!

  -

  Good morning! I thought I might as well post these photos before I go to work, they were already edited and ready for the blog. I hope you like them! Now I have to get dressed and drive to work, I wish you all a great Friday!