Braided
  Canon EOS 6D + Canon Lens EF 50/1,8 II

  Fotade ett par enkla självporträtt innan dagsljuset försvann. Galet nu när man ändrat till sommartid, fotade dessa bilder vid 7-halv 8 och behövde inte dra upp ISO-värdet särskilt högt för att få en lagom exponeringstid. Anledningen till att jag fotade var för att jag igår för första gången lyckades göra två utbakade flätor. Testade igen nu ikväll och blev så pass nöjd att jag tyckte att de behövde förevigas på bild. Flätorna gjordes inte helt utan ansträngning men jag hoppas att jag ska bli bra på det till slut, för det är så himla smidigt att ha håret flätat. 

  Annars då? Lovet är igång och dagen har spenderats i köket. Bakat 3 sorters kakor och lagat spaghetti och köttfärssås till middag. Blir mycket körkortsplugg+lektioner i veckan så det ser jag fram emot! Vill ha körkort nu!

  -

  Took some simple self portraits today while the sun was going down. I made two Dutch braids and I was quite happy with them so I decided to take some pictures, and hey, they turned out pretty well. Been baking and cooking almost all day long. Made banana bread, cupcakes and chocolate chip cookies, yummie! Also made some spaghetti bolognese for lunch. Easter holidays this week and I'll be driving a lot! Almost finished with everything I need to do before I get my driving licence. I want it now!

  2. Gold


  Inspired by the song "Gold" by Imagine Dragons.

  Här kommer bild nummer 2 i mitt projekt "Smoke + Mirrors"! Denna bilden har nog de flesta redan sett innan, redigeringen är lite annorlunda bara. Anledningen till att jag valde att använda denna bilden till just "Gold" var för att jag lyssnade på den låten medan jag tog dessa bilderna. Jag använde ficklampan på mobilen för att lysa upp underifrån och redigerade det gult/gudligt i Photoshop. "Gold" är en låt med power i så jag ville ha en bild med power i till den låten. Det föll sig naturligt helt enkelt!

  -

  This is the second photo in my series "Smoke + Mirrors". Most of you might've seen this before, but with another edit. "Gold" is a very powerful song, so I wanted to make a powerful photo. The reason why I chose this picture is because I listened to "Gold" while I took it and naturally, it was inspired by the song. I'm really pleased with it, hope you like it!

  September 2011 - My first concert

  Canon EOS 350D

  I september 2011 fotade jag en konsert för första gången. Varbergs Sparbank firade 175-årsjubileum om jag inte minns fel, och de anordnade en konsert här i stan. Jag och tre av mina vänner satt på första raden och såg bland annat Idol-Olle, Gunhild Carling och allas vår egen mellohjälte - Måns Zelmerlöw. Det var en fantastisk kväll och jag fick en del bra bilder. Kameran jag använde hade inte världens bästa ISO-hantering, men det är nåt med bruset i dessa bilderna som jag tycker om. Detta är nog några av de bästa bilderna jag fotade 2011, det är kul att gå tillbaka och hitta de där guldkornen.

  -

  These pictures are from the first concert I've ever photographed, back in 2011. I really like them, it's something about the noise, the not-so-perfect-focus and the light that gives me a good feeling. Hope you like them, I think it's so much fun to go back through the archive of photographs and find these old favourites of mine.